Dierenverzekering zodat je zonder zorgen naar de dierenarts kan

Het laatste wat we willen is dat onze huisdieren ziek worden of gewond raken. Maar het is iets waar we ons allemaal op moeten voorbereiden, zowel emotioneel als financieel. Daarom kan je beter een dierenverzekering afsluiten. 

Wanneer u uw huisdier binnenbrengt voor een controle, kan uw dierenarts aanbevelen dat ze “van dichterbij kijken”. Dit kan diagnostische tests betekenen, zoals bloedonderzoek of zelfs ontlastingstests. Maar als uw huisdier lijdt aan een verwonding zoals een gebroken bot, kan uw dierenarts een röntgenfoto aanbevelen (meestal röntgenfoto’s rond de dierenartskliniek genoemd). Deze zijn best prijzig dus wanneer je al zo verdrietig bent over je huisdier heb je geen zin om je zorgen te maken over je financiële status. Daarom kan je beter een dierenverzekering nemen. 

U kunt verwachten dat een röntgenfoto een aanzienlijk bedrag toevoegt aan uw gemiddelde dierenartsbezoekkosten. Er zijn een paar dingen die een rol spelen bij de kosten van een röntgenfoto bij de dierenarts.

Bijvoorbeeld…

De gemiddelde kosten per röntgenfoto voor een hond

De typische kosten van röntgenfoto’s bij honden bedragen verschillen per praktijk. Maar het blijft een flinke uitgave dus mijn advies is om een dierenverzekering af te sluiten

De procedure zelf is relatief goedkoop, minimaal invasief en pijnloos voor uw huisdier, maar het vereist wel dat het dier voor een langere tijd stil blijft liggen. Dit is veel moeilijker te bereiken met een hond dan met een mens. De meeste honden hebben een soort sedatie nodig om de röntgenfoto goed te laten maken, zodat de foto duidelijk is en uw dierenarts kan zien wat er mis is met uw harige vriend.

Ikverzekerhetbeste.nl